kako da vas sajt zaradjuje

SATOVI

Satovi kako smo već rekli, predstavljaju muški ekvivalent nakita te se ovaj tekst prvenstveno odnosi na muškarce i treba im olakšati kupovinu sata.

 

Možda zbog činjenice da su svesni da su satovi dodaci koje će zadržati prilično dugo, kupovina sata predstavlja problem čak i najbolje odevenim muškarcima. Čak i oni koji odišu stilom imaju nedoumice jer su muški satovi kompleksni, znaju biti skupi, a ponuda je vrlo velika. U tom slučaju, šta treba znati pre kupovine sata?


 

 

 

Salon vencanica Carolija

vencanice blanche

 

Kako izabrati sat

Rolex, Breitling i Omega su naravno najbolje marke satova, ali i daleko najskuplje. Ako želite da potrošite par desetina hiljada evra na sat, onda su ove marke idealan izbor. Premda se ove cene čine prevelikim, takvi satovi uistinu predstavljaju doživotnu i trajnu investiciju. kako izabrati sat

Naravno, satovi kupljeni u originalnoj radnji, a ne na pijaci ili u kineskoj radnji kod nekog sumnjivog prodavca.

 

Međutim, ne morate bankrotirati ili prodati auto kako biste kupili odgovarajući sat. Satovi su Vaš nakit zato prvo pregledajte svoju odeću, odnosno vaš stil odevanja, procenite svoje finansijske mogućnosti, odnosno koliko planirate da potrošite za kupovinu sata, i na kraju odgovorite na sledeća pitanja:

  • U kojim prilikama ćete nositi sat: na poslu, prilikom izlazaka, odmara, za vreme bavljenja sportom?
  • Što mislite o high-tech satovima s raznim gadgetima?

 

Tipovi satova

 

Analogni, digitalni ili analogno-digitalni satovi

Analogni satovi imaju na svojoj gornjoj strani kazaljke koje pokazuju sate i minute, zatim brojeve, oznake ili rimske brojeve koji pokazuju dan podeljen na 12 sati. Ovakav sat se smatra formalnim, klasičnim modelom koji je savršen za poslovanje, za izlaske i za formalne događaje. Digitalni satovi se razlikuju od analognih satova po tome što imaju LCD ili LED ekran na kojem je vreme prikazano u brojevima. Digitalni satovi se smatraju vrlo neformalnim, sportskim satovima. Postoji i kombinacija ovih tehnologija, to spu analogno-digitalni satovi su oni koji imaju i digitalni i analogni prikaz. Oni su univerzalni i mogu se nositi tokom dana, a dobri su i za posao.

 

Baterijski, kvarcni ili mehanički satovi

Svi satovi se mogu podeliti i prema vrsti i načinu napajanja. Baterijski satovi se napajaju pomoću malenih baterija za satove. Kvarcni satovi su analogni uređaji za merenje vremena koji rade pomoću malenih, vibrirajućih kristala kvarca. Njih odlikuje izuzetna tačnost. Mehanički satovi imaju nasloženiji mehanizam. koji se sastoji od zupčanika i opruga. Ovi satovi su najkompleksniji, njihova izrada je vrhunska pa zato mogu biti prilično skupi. Nažalost, mehanički satovi ili satovi na navijanje nisu savršeni jer gube otprilike sat vremena godišnje i nužno je redovno navijanje.

 

Kaiš za sat

Ako imate analogni sat, kaiš će biti ili od kože (uglavnom crne ili smeđe) ili od iste vrste metala od koje je načinjeno i kućište. Digitalni satovi poput sportskih i modernih satova uglavnom imaju plastični remen, ili u novije vreme je sve veća upotreba silikonskih kaiševa i kaiševa od kaučuka.

 

Sportski satovi

Pored ovih podela, dodali bi još jednu podelu na klasične, tradicionalne satove, sportske satove i high-tech satove ili satove sa gadgetima. Sportski satovi su za momke koji vole aktivan život, vrlo su izdržljivi i načinjeni od visokokvalitetnih plastičnih materijala jer im je namena da izdrže velika opterećenja koje trpe sportisti. Najuobičajeniji sportski sat je klasični vodootporni ronilački sat. Pored toga, sportski satovi mogu biti opremljeni brojačem kilometara, kompasom, GPS tehnologijom, čak i meračem pritiska i pulsa.

 

Satovi s gadgetima

Satovi s gadgetima su za one koji slepo prate razvoj novih tehnologija i uvek žele da budu u toku sa novim gadgetima. Ovi satovi su visoko funkcionalni i uglavnom su namenjeni studentima, kompjuterašima i inženjerima. Oni imaju još više tehničkih sitnica u odnosu na sportske satove. Neke od njih su: kalkulator, digitalna kamera, e-mail aplikacija... Međutim, ovi satovi nisu za poslovne sastanke i sastanke sa damama.

 

 


 

Srodne teme u magazinu:

 

Kako izabrati satove

Skupoceni satovi - kako izgledaju i koliko koštaju jedni od najsklupljih satova

Ženski satovi - trendovi za leto 2012

Moderni satovi - satovi bez kazaljki

Idealan poklon za vencanje

Steznik