kako da vas sajt zaradjuje

SATOVI

Satovi imaju različite cene. Cene satova se kreću od nekoliko evra do nekoliko stotina hiljada evra. Pogledajte koji su to najskupoceniji satovi i šta nose Vladimir Putin, Alen Delon, Milo Đukanović i ostali zaljubljenici u skupe satove.

 

Da li ovi satovi zaista toliko vrede, ili predstavljaju takmičenje uspešnih muškaraca? Zašto poznate ličnosti prave kolekcije satova? Da li je u pitanju statusni simbol, borba za prestižom, ili nešto treće, odlučite sami.


 

 

 

Salon vencanica Carolija

vencanice blanche

 

Kolekcije skupocenih satova

kako izabrati sat

Što se tiče našeg okruženja, vodeći na listi kolekcionara satova je bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader. Procenjuje se da njegova kolekcija satova vredna 150.000 evra.

 

Ni Crnogorci ne zaostaju jer predsednik DPS Milo Đukanović nosi platinasti sat, ručne izrade, švajcarske marke „Breguet Tourbillon“ koji košta 106.076 evra.

 

Ipak, jednu od najskupocenijih kolekcija satova poseduju ruski predsednik Vladimir Putin. Njegova kolekcija satova vredi više od pola miliona evra, a najvredniji primerak njegove kolekcije košta čitavih 400.000 evra.

 

Inače, njegovi politički protivnici kažu da Putinov sat na desnoj ruci vrede šest puta više od predsednikovih primanja u 2011.

 

sat patek philippe

List „Moskva tajms“ je objavio fotografije nekoliko skupocenih modela Putinovih satova, među kojima je i Patek Filip („Patek Philippe Perpetual Calendar“), vredan 48.000 dolara.

 

 

sat lange & sohne

Najvredniji sat u toj kolekciji je Lange i sinovi ( „A. Lange & Sohne tubrograph”), koji košta čak 400.000 evra.

 

Satovi Alana Delona

Još jedan od velikih kolekcionara satova je bio poznati francuski glumac Alen Delon. Njegovi luksuzni satovi su prodati, na aukciji, za ukupnu cenu od skoro 450.000 evra. Inače, njegova kolekcija je bila prilično velika i sastojala se od stotinak satova, a nastala je kao proizvod pedeset godina kolekcionarstva. Naravno, u kolekciji su bili i satovi marki: Roleks, Kartije i Brajtling. Ipak, najskuplji sat je bio marke "Audemars-Piguet" i prodat je za 70.000 evra.


 

Srodne teme u magazinu:

 

Kako izabrati satove

Skupoceni satovi - kako izgledaju i koliko koštaju jedni od najsklupljih satova

Ženski satovi - trendovi za leto 2012

Moderni satovi - satovi bez kazaljki

Idealan poklon za vencanje

Steznik